torstai 29. syyskuuta 2011

Vauvan tarvikkeita suunnittelemaan

Näin ne asiat aina loksahtavat paikoilleen aina hassusti sattumalta. Viimeksi kun olin kirjastossa, juuri ennen vauvan syntymää sattumalta löysin uuden ompelukirjan, jossa oli ohjeita pirteisiin ja värikkäisiin lastenvaatteisiin ja tarvikkeisiin. Harvemmin kirjastoon edes tulee uusia käsityökirjoja. Lainasin siis sen. Selailin läpi ja ei siellä oikein mitään ommeltavaa ollut.

Eilen vauvan kotiuduttua kuitenkin törmäsin uuteen ongelmaan, vauvalle ei ole paikkaa olohuoneessa ja kun makuuhuone on aika piilossa, ei aina ja varsinkaan mölyisään aikaan viitsi jättää vauvaa yksin sänkyynsä. Itkuhälytin olisi ollut yksi tapa ratkaista asia. Mutta tarvitsihan vauva hereilläollessaankin paikan olohuoneesta. Sitten muistin yhden lastentarvikkeen ohjeen, joka kirjassa oli. Englanniksi sen nimi on Moses Basket. Yritin netistä vastaavia tuotteita suomeksi, korisänky oli lähin asiasana, jolla jotain löytyi. Mutta ne ovat sitten aina punottuja.

Mutta siis tässä netistä pari esimerkkiä. Nämä on kuitenkin punottu jostain luonnon materiaalista ja itse ajattelin tehdä sen kirjan tapaan kankaiseksi. Tässä sitten vauva saisi viettää aikaansa nukkuessaa ja hereillä, se suojaisi hieman vilkkaan, kolmevuotiaan esikoisen törmäyksiltä ja sen saisi hyvin mukaansa toiseen huoneeseen, kun ei voi vauvaa jättää esikoisen kanssa kahden.



Tai voisihan se olla vaikka virkattukkin. Pitäisi vain saada nopeasti tuo kori aikaiseksi, niin virkkaus taitaa jäädä pois laskuista.



Jos tuollaisen punotun saisi heti helposti ja nopeasti jostain, päätyisin sellaiseen. Kankaisen tekemiseen tarvitaan kuitenkin sellaisia tarvikkeita, joita pitää lähteä kaupasta ostamaan, kuten vaahtomuovia ja vanua. Löytyisiköhän kaupasta tuollaista virkattua koria, joka on muuhun käyttöön tarkoitettu? Kukapa ehtii lähteä kauppaan asiaa selvittämään...

Hah, ideoita satelee samalla kun yritän päivittää tätä tekstiä. Nyt tuli sellainen idea, jonka pystyn kaiketi toteuttamaan niillä tarvikkeilla, joita minulla jo on. Tai ainakin väliaikaisen ratkaisun siihen asti, kunnes jotain parempaa sattuu eteen tai on aikaa paneutua. Ideasta lisää myöhemmin, mieluiten valmiina...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti