tiistai 20. syyskuuta 2011

Poikien juhlavaatteet

Valmiiksi saatu projekti: meidän poikien juhlavaatteet, tarkemmin sanoen vaatteet häihin ja nimiäisiin. Nyt kun sen uskaltaa melkein jo ääneen sanoa...
Projekti siis alkoi tuskailulla, mutta inspiraation iskiessä eteni huimaa vauhtia ja vaatteet ovat olleet jo jonkin aikaa valmiit. Näillä olisi siis ainakin nyt tarkoitus juhlia nimiäiset ja häät marraskuussa. Mieli toki saattaa muuttua vielä ennen H-hetkeä.

Pienemmän herran juhla-asu, suunniteltu käytettäväksi n. 6 viikkoisena. Nepparit kiinnitän vasta juhlien alla, joten tulee varmasti hyvän kokoiset. Kukalliseen nauhaan on tulossa vielä jonkin näköinen sininen pitkä satiininauha, korvaamaan perinteisen kastepuvun olemusta. Tarvikkeet maksoivat 0,50€

Potkareitten alle olen suunnitellut laitettavan
Benettonin trikoisen valkoisen kaulusbodyn,
mutta jos intoa riittää saatan vielä ommella paitakankaasta juhlavamman kaulusbodyn.
Olisiko se sininen?


Ja isoveljen juhlavaatteet, koossa n.92cm, slimmiä mallia. Ei löytynyt etsimääni turkoosia paitakangasta tai käytettyä miesten paitaa, joten pinkki sai kelvata. Ja onneksi se oli pikkumiehenkin mielestä hieno väri. Sopii meidän pojalle mainiosti. Tarvikkeet 0,35€.

Napit ovat vaaleanvihreitä, tuomassa hieman lapsekkuutta viralliseen paitaan. Sain tulevalta anopilta pussillisen vanhoja nappeja juuri sopivasti ja sieltä joukostahan nämäkin löytyi. Kaksi vain jäi uupumaan, mutta ratkaisin ongelman laittamalla hihahalkioihin paidan omat punaiset napit. Halkiotkin ovat muuten suoraan paidan omaa alkuperää, eli olemassa oleva rakenne käytetty uudelleen. Yksityiskohtana kaksoistikkaukset nappilistassa ja rannekkeissa.


Ottobren kaavalehdestä otettu malli, jonka piti olla tosi kapea. Silti tuli käyttäjälleen turhan leveät, mutta säädettävä kuminauhavyötärö auttaa asiaan. Näihin ehkä pitäisi vielä keksiä vyö. Tarvikkeet 0,5€

Näin siis ratkesi meidän poikien juhlavaateongelmat. Suosittelen kaikille jotka mielummin käyttävät aikaa kuin rahaa, ja kun sillä rahallakaan ei kovin kivoja olisi nyt syksyllä ainakaan saanut.

Enää puuttuu isommalta juhlakengät. Uusina en aio niitä ostaa yhtä käyttökertaa varten. Mielessä on pyörinyt eräät nahkatossut, jotka olisivat mielestäni ihan sopivan juhlavat:

2 kommenttia:

  1. Noi tossut on tosi hienot, niitähän vois käyttää muutenkin kuin juhlissa niin ei ois vaan yks käyttökerta.

    VastaaPoista
  2. Joo, noi on hienot. Tänään ostin kyllä kirpparilta halvalla yhdet juhlakengät, kaiken varalle, jos en ehdi saada muuta aikaiseksi. Olisin muuten ostanutkin noi ihan oikeet tossut, mutta juuri ostettiin uudet nahkaiset kerhotossut, niin kaksia ei kyllä tarvitse samaa kokoa.

    VastaaPoista