maanantai 19. syyskuuta 2011

Synnytystuskia?

Eli,

tässä kokoajan mietin, joko nyt olisi synnytyksen aika lähellä. Aina kun alavatsaan vihloo tai muuten koskee psyykkaan kehoani, että joo, nyt voisi aloittaa synnyttämisen. Tällä hetkellä vaan pientä kuukautiskipumaista jomotusta pieninä aaltoina, mutta eikös se edellinenkin synnytys niin alkanut?... Viikkoja nyt 38+2, eli huomenna on samat viikot kuin esikoisella syntyessään.

Mieletöntä henkistä retkeä tämä on ollut viimeviikot, kun oikeastaan en missään vaiheessa ole edes tullut ajatelleeksi, että raskaus voisi edetä viikolle 40 ja herra tietää miten hullu olen, jos viikolla 42 vielä raskaana!!!

Mutta jos siis nämä juilimiset nyt olisivat vihdoin niitä...

Viimeaikoina on ollut kyllä oudon hyvä olo, verrattuna edellisen raskauden loppuvaiheeseen, mutta muutamia kivoja vaivoja olen taas huomannut. Nyt siis toinen postaus aiheesta: Tiesitkö tämän raskaudesta. Tiedot peräisin Kätilötyö- kirjasta. Ja tarkoitettu lähinnä itselle päiväkirjaksi ja ehkä siskolle, jolla lastenhuoneet on piirrettynä talon pohjapiirrustuksiin... Saat sitten lainata koko kirjan, ennekuin soittelet näistä asioista.

Selkäkivut johtuvat usein siitä, että selän kaaren muoto muuttuu. Lepo ja liikunta auttavat kipuihin. (P.S. Liian lyhyt lepo makuulla tosi pyllystä, tänäänkin jouduin huutamaan miehen kävelytueksi, kun yritin nousta päiväunilta sängystä. En ihan oikeasti voinut varata toiselle jalalle. Eihän sitä enää uskalla edes mennä makuulle, jos on yksin tai kahdestaan esikoisen kanssa kotona. Ei pääse omin avuin liikkeelle. Onnksi selkä vetristyy 10 metrin kävelyn jälkeen niin, ettei jalat petä, jos astuu...Yön aikana onneksi selkä ehtii levätä riittävästi ja aamulla nouseminen ei ole niin tuskaista.)

Väsymys ja unettomuus; makuulla ollessa ei löydä hyvää asentoa ja kääntyminen on hankalaa. Uni katkeilee ja vauva häiritsee potkuillaan. Väsymys ja unettomuus voivat altistaa lapsivuodepsykoosille.

Liikkuminen on hitaampaa ja vaikeampaa, koska lantion luiden väliset rustoliitokset, erityisesti häpyrusto, löystyvät relaksiinihormoonin vaikutuksesta.

Hengenahdistuksen tunne voi kiusata odottajaa raskauden lopulla, kun kohdunpohja on lähes rintalastan kärdessä kiinni.

Närästys aaaarghhhhh! Mutta maito auttaa!

Jatkuva pissahätä, mutta rakko tyhjenee lirauksen kerrallaan. Johtuu siitä, että sikiön tarjoutuva osa painaa rakkoa.

Virtsankarkailu yskiessä ja nauraessa ja oksentaessa. Lantionpohjalihasten treenaaminen oikeasti auttaa aika nopeasti.

Turvotus. Kirja sanoo: Päivittäinen lepohetki ja riittävä juominen vähentää jalkojen turvotusta. Jeah right...Sanokaa vielä, että jalat tulisi nostaa ylös. Ja sitten kertokaa miten se onnistuu, ilman että tulee supiinisyndroomaa...? Turvotus iski päälle kun oli kamalat kesähelteet ja sen jälkeen olen vain naureskellut varpailleni. Aamuisin tuntuu kuin kävelisi ilmatyynyalusten päällä, kun turvotus ei yölläkään laske. Nesteet saa kiertämään kahvilla, ananaksella ja saunomisella. Ihme kyllä uskaltauduin ostamaan hääkengät ja sormuksen näillä turvotuksilla:D

Eli hyvää raskautta vaan muille kanssasisarille, toivottavasti pääsen nopeasti omastani!!!

P.S. Nyt ne kivut hellitti, joten enköhän joudu tämänkin yön nukkumaan ihan kotona... Ehkä huomenna sitten:/

2 kommenttia:

  1. Haha :D Tiedät sitten mitä tarkoittaa jos joskus tuun kyselemään sitä kirjaa lainaks. Mutta muuten: sais se pieni tulla sieltä jo..:)

    VastaaPoista
  2. Jep, enää viikko laskettuun aikaan ja kyllä hulluksi tulen, jos menee yliaikaiseksi. Sovittiin kyllä terkkarin kanssa, että kun se on lomalla ensiviikon, niin ei enää nähtäis raskauden aikaisessa seurannassa, vaan vauvan kanssa seuraavan kerran;)

    VastaaPoista