sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Sisätaskuimuläppäkestovaippatestikappale vol.2

Taas vaippamallina...

Laadukkaat kestovaippamateriaalini pääsivät nyt ommeltaviksi.
Tavoitteena oli saada yövaipaksi hyvin toimiva ja hyvän mallinen sisävaippa. Tämä oli toinen kokeilu omasta sisävaippamallistani.  Versio onnistui täydellisesti, niin mallin, kuin rakenteenkin puolesta, joten tämän kaavat täytyy visusti säilyttää! Vielä muutama täytyy yövaipoiksi tehdä. Yhden vaipan materiaalit postikulut sisältäen maksoivat 7.70€. TSI vaipaksi summa tuntuu kovalta, mutta enpä ole löytänyt vastaavaa, täydellistä vaippaa mistään muualta. Tämä on nyt viimeisen päälle viilattu vaippa, enkä halunnut ruveta alittelemaan rimaa missään vaiheessa. Tässä on kaikki mitä tarvitaan, eikä mitään ylimääräistä!


Uloin kerros on luomuhamppufleeceä, etureunassa on kierrätetty pitsikoriste. 
Imuläpässä on kaksi kerrosta samaa luomuhamppufleeceä ja kaksi kerrosta bambuhamppufleeceä.
Materiaalivaihteluilla pyrin saamaan notkeutta imuläppään.
Vaipan taskuun mahtuu vielä lisää imua, mikäli tarvetta sille ilmenee.

Tämänmalliset tarrat, jotka ulkonevat siivekkeistä, 
on mielestäni ollut toimivin ratkaisu tarrakiinnityksellisissä vaipoissa. 
Jos koukkupuoli on ollut ommeltuna kokonaan siivekkeen puolelle, jää siivekkeen päät lörpättämään ulospäin helposti vaipan ollessa kiinnitettynä lapsen päällä.


Sisäpintana on aivan loistavaa tenceljoustofroteeta, joka on todellakin silkkisen sileä! 

 Vaippa edestä

 Vaippa sivusta


SEURAAVANA AAMUNA:

Sisävaippa oli yöllä testikierroksella. Kuorena oli uudehko Baby Beehinds PUL-kuori. Vaippa tuntui puettuna ohuelta ja vähän hirvitti, jos vaippa ei sittenkään pidä riittävän hyvin. Kuitenkin pidin kiinni aikomuksesta kokeilla pelkkää vaippaa ilman lisäimuja silläkin uhalla, että poika löytyy keskellä yötä lammikosta... No, hyvin kuitenkin kävi, aamulla n.11 tunnin päälläolon jälkeen vaippapaketti oli vuotanut vain hieman toisesta haarasta. En tietenkään olisi halunnut, että yöpuku olisi kastunut yhtään, mutta tämä oli paljon parempi, kuin mikään aikaisemmista öistä muilla täyteentupatuillakaan vaipoilla...

Joten. Ratkaisuksi voi laittaa ihan pienen lisäimun vaipan taskuun. Myös villahousujen kokeilu kuorena saattaa ratkaista ongelman. Ja useamman pesukerran jälkeen vaippa kuitenkin alkaa pitää paremmin, kuin nyt yhden pesun jälkeen.

Mikä oli kaikista positiivisintä vaipassa, se piti kakat sisällä TO-DEL-LA hyvin. No yksi yöhän ei vielä mitään todista, mutta näyttää hyvältä. Lisäksi sisäpuolen tenceljoustofrotee puhdistui pyykkikoneessa aivan täydellisesti. Meillä on jo pitkään bambu- ja puuvillajoustofroteet jääneet tahraisiksi. Samanlaisessa pesussa tämä siis puhdistui. Ja taitaa vielä kuivua ensiyöksi:)

PARIN AAMUN PÄÄSTÄ:

Ei kuivunut ihan yhdessä päivässä, vaikka kovasti toivoin, mutta nyt oli taas yöllä päällä ja kuorena Popngro. Paketti piti täydellisesti! Nyt on todistettu, ettei siihen edes tarvitse lisäimua. Kakat oli tälläkin kertaa pysyneet moitteettomasti vaipassa. Nyt vaan äkkiä lisää näitä ompelemaan, koska iltoina, joina ei olla tätä voitu laittaa, on ollut kauhea stressi. Ja aina on vuotanut, minkä ikinä onkin päälle laittanut.

MONEN, MONEN ILLAN PÄÄSTÄ:

On ihana iltaisin pukea tämä vaippa vauvalle, kun tietää, että koko yö pysytään kuivana:)
Ei enää huolia yövaipoista!

KOLMEN KUUKAUDEN KÄYTÖN JÄLKEEN:

Pitänyt jokaisena yönä vaatteet rutikuivina! Eikä enää tarvitse laittaa sisään lisäimua... Tässä siis kevyt ja ohut yövaippa. Tämä on paras!

1 kommentti:

  1. Äärettömän suloinen vaippa! :) Eikä tuo hinta todellakaan ole hirveä yövaipasta, kun jonkun muun valmistamana ne on lähempänä kolmeakymppiä :)

    VastaaPoista