keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Virkattu lippis Kiertin langasta

Kierrätystehtaalta mukaan tänävuonna lähti kolme kerää Kiertin ihanaa 100% kierrätettyä Ekolankaa, joka sisältää hamppua ja luomupuuvillaa. Aivan ihana materiaali! Ja herkulliset värit, kun alkaa yhdistelemään. Se oli se vaikein osuus:)

Niistä syntyi Kiertin ohjeen mukaan lippis. Tosin edes takas purkaen menin jo kolme kertaa, kun en saanut lippiksestä oikean kokoista. Nyt kun se on valmis, niin vielä yksi virhe jäi harmittamaan ja aion purkaa vielä kerran melkein koko lippiksen ja tehdä kunnolla. En pysty jättämään asiaa sikseen.

Jalassa ompelemani trikoohousut koossa 100cm.
Jätskipojan uusi lippis.

Ja uudet velourhousut. Kuten nuo vihreät trikootkin, niin nämäkin syntyivät puhtaasta tarpeesta. Etsin pari päivää kaupoista pojalle kivoja sisähousuja. Tarvittiin trikoota ja väriä, mutta kumpaakaan ei ollut pojille tarjolla.

5 kommenttia:

 1. Magee lippis! Mulla paniikki kun ei oo kivoja hattuja lapselle kesäksi ja minä jos kuka oon hattuhullu! elän toivossa että kirppareilta löytyy kunhan sinne vain joskus pääsisin (kun jotain etsi, ei ikinä kyllä löydä)

  Edellisen postaukseen: nalle nöttöset on NIIIIIN söpöjä!!

  VastaaPoista
 2. Toi on helppo tehdä, jos haluat ohjeen:)
  Kirppikseltä joo ei löydy kyllä etsimäänsä, etsin viimeviikolla Akselista T:lle 92-98 kokoisia vaatteita ja yhden paidan ja yhdet housut sain... Vauvalle sitten enemmän. Pitäisi mennä tsekkaamaan, kun Arabiassa on joku uusi lastenvaatekirppis...Tai osto-myyntiliike.

  VastaaPoista
 3. Ihan älyttömän hieno lippis! Oon yrittäny etsiä tuollaisen lippiksen ohjetta mutta oikeanlaista ei tunnu löytyväm. Löytyisiköhän sinulta ohjetta?

  VastaaPoista
 4. Tuo ohje on Kiertin, ja ne taitaa myydä ohjetta. Ainakin verkkokaupassa sen saisi lankaostoksiin kaupanpäälle. En siksi viitsi julkaista ohjetta, kun ei ole omani. Kannattaa kysyä ohjetta suoraan sieltä. Mutta periaatteessa lippis taisi rakentua ensin tasaisesta ympyrästä ja suorista reunoista. Ja lippa tietenkin sopivaan kohtaan. Sori, enempää en voi auttaa:(

  VastaaPoista
 5. Suuri Käsityö 4 2012 sisältää näköjään myös virkatun lippiksen ohjeen.

  VastaaPoista