maanantai 30. toukokuuta 2011

Tavisvaatteesta äitiysvaatteeksi

Kesän juhlia odotellessa olen yrittänyt etsiä kaupoista juhlaan sopivia äitiysvaatteita. Olisin halunnut polvipituisen mekon, malliltaan sellaisen, joka on muuten normaali, mutta maha tulisi kauniisti esiin. Eli mahan alta olisi myös normaali, ei väljä. No äitiysvaatteista en ole löytänyt yhtäkään hyvää vaihtoehtoa, kun trikoisia, ja trikoota en suostu esim. häihin pukemaan... Myös empiremalliset ovat mielestäni huonoja, kun selkä on pussitettu yhtä isoksi, kuin mahapuoli. En halua näyttää jättiläiseltä.

Katsastin myös tavalliset mekot, mutta niissä oli enemmänkin muita ongelmia, kuin mahan mahtuvuus. Valmisvaatteista mekot ovat kaikista vaikeimmin istuvia, vaikka niiden juuri pitäisi istua täydellisesti.

Yhtenä vaihtoehtona oli muokata jostain second hand mekosta äitiysmallinen, muttei sellaistakaan löytynyt pitkien etsintöjen jälkeen. Lähes täydelliset pari mekkoa, jotka löysin, olivat tietenkin kiusallisesti juuri kokoa liian pieniä:(

Alusta alkaen kaavoittamaan ja ompelemaan en ryhtynyt. Ensinnäkin kangasta ei löytynyt millään mistään kangaskaupasta. Toiseksi kaavoja ei myöskään ole, joten olisi joutunut ompelemaan ensin proton ja sitten vasta oikean mekon, ja sellaiseen ei nyt riitä kärsivällisyyttä, eikä aikaa.

Joten tämänhetkinen ratkaisu on tämä:

Tavallinen hame, johon ompelin masuresorin. Vaikka halusin aluksi kokomekon, tämä kelpaa nyt ihan hyvin. Hame on second hand, jotta uskalsin tehdä siihen suoraan muutoksia paljoa miettimättä. Sovitin hameen niin, että vetoketju oli auki mahan kohdalla, näin sain tietää mahtuuko hame minulle resorin asennuksen jälkeen. Resorin muoto on suunniteltu niin, että hame on ollut päällä ja nuppineuloilla merkitsin muutaman äärimmäisen kohdan, jonne resori saisi yltää. Leikkasin ja huolittelin hameeseen aukon. Leikkasin hyvin napakasta trikoosta kaksinkertaisen kappaleen (taite yläreunassa) aukkoon sopivaksi, mutta sivuilta kavensin yhteensä n. 4 cm, jotta se olisi riittävän kireä. Huolittelin kappaleen ja ompelin hameen aukoon. Ja toimii erinomaisesti. Yläosaan tulee sen verran pitkä toppi, ettei resoria näy.


Seuraavat housut on aiemmasta raskaudesta. Myös nämä on muokattu tavallisista housuista, capreista ja niihin on lisätty täydellisen malliseksi osoittautunut masuresori. Mahaa on madallettu irroittamalla housujen vyötärökaitale etukappaleelta ja leikkaamalla mahalle kaarevaa tilaa housuihin. Vyötärökaitale on sitten ommeltu uuteen madallettuun kohtaan. Masuresori on ommeltu kahdesta kappaleesta, sivuilla saumat, ja kiinnitetty päällitikkauksella vyötärökaitaleen yläreunaan.Ja vielä yhdet housut, jotka muokkasin tavallisista, mutta ehkä hieman matalavyötäröisemmistä strech-capreista, jotka ostin kaupasta. Tärkeää on valita sellaiset housut, joissa on potentiaalia tähän muutokseen, eli että vyötärönauha on erillinen ja riittävän pitkä, jotta sitä pystyy madaltamaan, silloin pituuskin kasvaa.

1. Pura vyötärökaitale etukappaleelta.

2. Leikkaa etukappaleesta sopivan kokoinen kauniisti kaareva pala pois.

3. Neulaa ja päällitikkaa vyötärökaitale uudelle paikalleen. VALMIS!

Todella nopea keino saada äitiyshousut melkein mistä vaan housuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti