maanantai 16. tammikuuta 2012

Hääkimppu paperikukista 0€Häistä on kulunut jo sen aikaa, että pitäisi jo saada postattua kaikki hääjutut pois tieltä, mutta jotenkin se aina jää. Ensimmäisenä nyt sain vihdoinkin aikaan ottaa kuvan hääkimpustani, joka on siis tehty 100% kierrätysmateriaalista, rahaa ei kimppuun mennyt lainkaan.

Paperikukkia taittelin lasten nukkuessa n. 60kpl ja kimppuun niistä valitsin parhaat n.40 kukkaa. Paperi on peräisin vanhoista sisustuslehdistä. Kukkia on kahden kokoisia. Toiset taiteltu papereista kooltaan5.5x 5.5cm ja toiset 7x7cm.

Kukkien varret on ohutta metallilantaa, taitettuna kaksin kerroin, taitekohdassa helmi, joka jäi näkyviin kukan keskelle. Metallilankaa kierittäen itsensä ympäri varsista tuli riittävän tukevat. Helmet löytyivät helmilaatikosta ja yksi rihkamakorukin niihin purettiin.

Varsi on pieni oksa, jonka ihan pihalta noukin. Kuorin oksan ja annoin sen kuivua. Muotoilin puukolla sopivanlaiseksi, eli yläpää teräväksi, jotta sen saa työnnettyä solumuoviin ja alapää pyöreäksi, etta tuntuu kädessä miellyttävältä. Päällystin sen sitten kieputtamalla valkoisesta vuorikankaasta tekemääni vinonauhaa ympärille niin, että terävä kärki jää ilman.

Kukat kiinnitettiin varsistansa solumuovipalloon, joka oli muotoiltu pakkausjätteestä. En muista käytinkö tässä viimeisessä versiossa liimaa varren kiinnittämisessä paikoilleen, mutta ainakin kokeilukappaleissa se oli hyvä juttu.

Kukat ei saa olla liian tiiviisti, muuten ne ei näytä kukilta. Tuli sellainenkin versio testattua. Ja jos on liian suuri solumuovipallo ja siihen suhteessa liian pienet kukat, niin tulee ruma. Pienelläkin pallolla tulee jo kivankokoinen kimppu halkaisijaltaan. Tässä pallo n. 7cm halkaisijalta ja kimpusta tuli n. 16cm halkaisijaltaan.

Sitten rusetiksi organzanauhaa, joka on peräisin kaverin häistä, menukortin rusettina siellä.

Ja jännityshän kokoajan oli, sopiiko tämänlainen kimppu hääpukuuni, mutta loistavasti sopi ja on ihan juhlavakin oikeasti. Täytyy vain valita kukkien värisävyt pukuun ja muutenkin juhlan väreihin sopiviksi. Helmet kukissa tuovat ylellisyyden ja hienostuneisuuden tuntua paperisiin kukkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti