torstai 23. kesäkuuta 2011

Vauvan myssy... koko 50

...eli perusmyssy, kypärämyssy eli siksakpipo.

Lanka Grignasco Knits Chrame, 70% merino, 20% silkki, 10% cashmire. 50g=125m.
Puikot 3.5
Ohje muokattu pienemmäksi Novitan ohjeesta.
( Ohje sopinee myös Novita Woolille )

MYSSY koko 50
Luo 28 s ja neulo ainaoikeaa. 1.krs: (op) neulo 2 o, lisää 1 s (lisäys: ota langankierto kiertäenpuikolle), neulo kunnes puikolla on jäljellä 4 s, neulo 2 o yhteen ja 2 o. 2.krs: oikein.

Toista 1.-2. kerroksia yhteensä 12 kertaa (=24 krs).

Kavenna sitten krs:n alussa ja lisää sen lopussa yhteensä 12 kertaa (=24 krs). Itse tein tässä kohdassa lisäyksen toiseksiviimeiseen silmukkaan, neuloen sen kahdesti, jolloin ei tule niin suurta reikää, kun langankierrolla lisätessä.

Lisää nyt krs:n alussa ja kavenna krs:n lopussa yhteensä 6 kertaa. Olet kappaleen puolivälissä. Kavenna sitten krs:n alussa ja lisää lopussa yhteensä 6 kertaa.

Lisää krs:n alussa ja kavenna lopussa yhteensä 12 kertaa. Tässä myös lisäys toiseksiviimeiseen silmukkaan, neuloen sen kahdesti.

Kavenna vielä lopuksi krs:n alussa ja lisää krs:n lopussa yhteensä 12 kertaa, päätä s:t.


Yhdistä reunat kaavion mukaan ja neulo vielä kaksi kertaa 16cm pituinen putkineulos solmimisnauhoiksi ja kiinnitä paikoilleen etureunan kärkiin. Putkineulokseen tulee 3s, joita neulotaan oikein kokoajan samaan suuntaan, puikkoa ei kerrosten välillä käännetä, vaan lanka juoksee kerroksen loputtua tiukkana työn takapuolelta takaisin ensimmäiselle silmukalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti