sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Neulottu unilelu Pilkku


Tällaisen työn neulominen on niin luonteeni vastaista. Inhoan seurata tarkkoja ohjeita ja ommella saumoja työstä. Mutta kun Suuri Käsityö-lehdessä oli touko-kesäkuun numerossa tällaisten pehmolelujen ohje, niin teki mieli tehdä molemmille pojille omat uniikit pehmolelut, joista tulisi toivon mukaan pitkäaikaiset kumppanit. (Vauvahan siis ei ole vielä edes maailmassa, vaan häntä odotamme saapuvaksi 3.5kk kuluttua.)

Työn vaikeutta lisäsi se, etten löytänyt ohjeissa käytettyä lankaa mistään, en edes netistä oikean värisenä. Onneksi löysin kuitenkin malliin sopivat langat; valkoinen Järbo Garnin mikro ja sininen Novitan Palma. Valkoinen lanka oli paljon paksumpaa, kuin työn ohjeissa, joten jouduin jokaisen kohdan ohjeesta laskemaan uudestaan, jotta lelun koko pysyi suurinpiirtein samana. Lankamenekkiäkin oli vaikea arvioida, lisää lankaa tarvitiin kesken työn. Langat maksoivat n.15 euroa per lelu.

Esikoinen sai olla valitsemassa lankojen värejä omaan ja pikkuveljen leluun. Sai muuten valita myös mieleisensä hahmon leluksi ja valita minkä pikkuveli saisi. Pikkuveikalle tulossa pupu, kunhan pääsee työn alle. Omaan koiraansa valkoisen päävärin kanssa hän halusi sinisen ja veikalle tulee vihreää.

5 kommenttia:

 1. Hei! Minulla oli tarkoitus tehdä tällainen ja sitten samalla ohjeella pupu äitini tuleville kaksosille. Oliko kyseessä siis 2011 vuoden lehti? Miten saisin tämän ohjeen helpoimmin, jos lehteä ei ole kotona?

  VastaaPoista
 2. Heippa, jos laitat oman sähköpostiosoitteesi minulle, niin voin laittaa sähköisesti kuvan kyseisestä ohjeesta, kun ehdin:) ja jos löydän!!! Pitäisi kyllä olla tallessa kyseinen numero. Laita joko kommenttina tähän ( en julkaise sitä, mutta saan tiedot siitä) tai laura@pienijapippurinen.fi

  VastaaPoista
 3. Löytyykö tätä ohjetta netistä mistään,koska ei ole noita lehtiä ja haluaisin koittaa tuollaista ! :) Vai voinko laittaa vaan sähköpostiin viestiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hukkasin sähköpostiosoitteesi! On ollut aikomuslistalla tämä, mutta nyt kun olisin lähettänyt, niin en löydäkään lappusta, johon osoitteesi kirjoitin :( Laitatko uudestaan samalla ohjeistuksella.

   Poista
 4. Mulla taitaa olla tallessa tuo sähköisenä vielä, siis käytännössä valokuva. Mutta toi sähköposti ei ole käytössä. Laita oma osoitteesi kommenttina, en kuitenkaan julkaise sitä, mutta lähetän sinulle sitten siihen sen ohjeen jos löydän:)

  VastaaPoista