maanantai 20. kesäkuuta 2011

Kukkapinnit, hiuskoristeet


Ystäväni häitä edeltävänä päivänä en ollut vieläkään löytänyt sopivia hiuskoristeita sopivaan hintaan. Illalla alettiin pojan kanssa surffaamaan ja onneksi löydettiin helposti toteutettavien kangaskukkien ohje. Ja kaiken kukkuraksi kaapista löytyi vielä juuri sopivaa valkoista organzaa materiaaliksi. Kun poika simahti, niin äidillä alkoi kädet touhuta kukkia.


Kukkaan tarvitaan viisi terälehteä, jotka muotoutuvat ympyrän muotoisesta kangaspalasta. Ympyrän muotiksi otin maalarinteippirullan sisärenkaan. Ympyrän muotoon leikatut palat taitellaan ensiksi puoliksi ja sitten toisen kerran puoliksi, jolloin pala on kolmion muotoinen kaarevalla raakareunalla. Raakareuna rypytetään ompelulangalla muutamien millien päästä reunasta, niin ettei kangas pääse kuitenkaan purkaantumaan. Kaikki viisi terälehteä taitellaan samoin ja rypytetään peräkkäin samaan lankaan. Lanka suljetaan lenkiksi, niin että terälehdet muodostavat kauniin kukan. Keskelle ommellaan koristeeksi nappi ja terälehtien paikka ja kukan muoto varmistetaan tarvittavilla pistoilla.

Sitten on aika mennä miehen perhonsitomistarvikelaatikolle ja viimeistellä organzan raakareunat pikaliimalla, ettei kangas rispaannu. Viimeiseksi vielä kiinnitetään tavalliset hiuspinnit ompelulangalla kukkiin ja solmu vahvistetaan myös samalla pikaliimalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti