maanantai 28. maaliskuuta 2011

Tuplavaunut? Auttakaa mäessä!

Toinen asia, mikä raskauden aikana mietityttää, siis noiden kestovaippojen rinnalla on tuplarattaiden hankinta. Siis tarvitsemmeko niitä? Millaiset pitäisi olla? Miksi silmääni miellyttää vain kalliit rattaat? Tässä miettimäni rattaat ja muutama kommentti, joihin olen keskustelupalstoilla törmännyt. Ainoat, joita olen itse päässyt kokeilemaan on Britaxit. Olisiko teillä kokemuksia seuraavanlaista rattaista:


Britax B-Dual:

( Hämäävästi ilmoitetaan, että rattaat sopisi vastasyntyneestä 15kg asti, mutta käyttöohjeista ymmärsin, että kumpikin osa, sekä ratasistuin että lisäistuin kestää tuon 15kg...) Hyvän näköiset, hyvän tuntuiset ajaa kaupan sisällä. Ylempi istuin keikkuu rungossa. Hyvän oloiset säätömahdollisuudet molemmissa istuimissa. Alempi istuin kuitenkin jää aika makaavaan asentoon. Toimivat etupyörät, ketterät. Koeajamassa ole käynyt ja tullut tulokseen, että kun sitten käyttää vain yhdellä lapsella, niin aivan liian isot. Jos myymme pois Teutonian Lambdat, niin tuplista tulee ainoat yhdistelmät meidän perheeseen.


I Candy Peach tuplat ja I Candy Pear tuplat:

Nämä I Candyt ovat aivan syötävän näköisiä, mutta muuta niistä ei olekkaan vielä sanottavaa. Kuvista päätellen kummankin istuimen saa hyvin istuvaan asentoon, joka tietysti on hyvä. Sellossa pääsisi koeajamaan, mutta vielä en ole viitsinyt mennä.


Phil & Ted Vibe:

Kolmipyöräisyys mietityttää, kun kyydissä kaksi lasta. Joskus olen saanut meidän Baby Jogger City Mini "matkarattaat" keikkaamaan kurveissa tuon yhdenkin kanssa. Pitäisi pystyä turvallisesti menemään bussin kyytiin ym. Muuten kyllä näppärän oliset, koosta en vielä osaa sanoa, kun en ole päässyt koeajamaan. Ystävä kyllä suositteli, hänellä kaksi taaperoa kyydissä.


Hauck Duett:

Ratastekstiileistä saa samalla kopan.


Z-line twin rider:

Näitä pääsin katsomaan kauppaan livenä, ovat mielestäni laaduttoman näköiset, niinkuin muualtakin olen kommentteja lukenut. Ei edes tehnyt mieli koeajaa niitä. Ohitin tyystin. Näitä ei meille siis ainakaan tule.

Sen verran olen jo siis päättänyt, että rattaat tulevat olemaan perättäin/päälleikkäin istuttavat. Vierekkäin istuttavilla kun ei pääse Lidlistä ulos;) Muutenkin rattaiden tulisi olla sopivan kokoiset julkisilla liikkumiseen. Pitäisi myös olla riittävän kestävät kaikkeen ulkoiluun ja talvisäähän.

Ajatukset ovat myös kääntyneet siihen, ettei uusia rattaita tulisikaan... Vaikeaa ja vähän turhaa vielä yrittää mitään päätöstä tehdä. Esikoisen kanssa olen harjoitellut kaupassa käymistä kävellen ym, ja nayttää että sujuisi paremmin, kuin odotin. Ehkä ratkaisuksi tulee Lambdat + seisomalauta + rintareppu.

Jos tiedät muita helposti saatavilla olevia perättäisiä/päällekkäisiä tuplia, niin vinkkaa!!!!

2 kommenttia:

  1. Phil&Teds vibe rattaiden kuomua saa nostettua ja laskettua mielensä mukaan : )

    VastaaPoista
  2. Kiitos, hyvä tietää! Jotkut on siitä vain valittanut, ettei taapero mahtuisi enää alle, mutta olisikohan sitten eri malli niissä kyseessä..

    VastaaPoista