keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Leipomuksia

Voi että kun taas saa valitella, kun ei ole blogia päivitetty! No en ole kyllä enää paljon käsitöiden parissa aikaa viettänyt. Paria uutta leipomusta tullut kokeiltua, esittelempä tässä niitä. Ja nämä ovat maailman helpoimpia, mutta aika vaikuttavia. Jopa minä osaan tehdä näistä oikeasti hienoja ja hyviä;)

Focaccia-muffinit:) Oma keksintöni. Helppo focaccia taikina, joka saa nousta pari tuntia. Nelivuotias poikani keksi laittaa leipään kuivattuja karpaloita. ja niin syntyi lempparileipämme!


Macaron-leivoksia. Olihan näitä pakko kokeilla. Ensimmäisellä yrittämällä ei tullut näin onnituneita. Tässä taikina on tehty tiukasti punnitsemalla kaikki osaset. Täytteenä merisuola-kinuski. Toimii!

Cake Pops. Elikkä kakkutikkarit. Oltiin pojan kanssa leivontakurssilla ja opittiin väsäämään näitä. Yksinkertaista ja helppoa, mutta aikaa vievää, varsinkin jos koristelee.
Kääretorttutaikina, paistetaan, murennetaan ja joukkoon sekoitetaan tuorejuusto. Itse maustoimme appelsiinilla. Kuorrutteeksi suklaata. Koristeeksi nonparelleja. Valkosuklaakuorrute toimi parhaiten. Kaakaokääretorttutaikina oli myös ehkä parempi, kuin valkoinen. Grillitikkuja käytettiin, niihin sai muuten Prismassa yhden vuoden takuun:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti