maanantai 3. syyskuuta 2012

Tuunatut rattaat, kyllä se kärpänen puri

Iloisten yhteensattumien summana sain sukulaisilta vanhat, ehkä 2000-luvun alkupuolelta olevat Brion Ponyt. Ponyt ovat olleet haaveeni jo pitkään, mutta niiden huonot käyttöominaisuudet on estänyt minua aiemmin ostamasta niitä. Nyt siis sain hävitykseen menossa olleet rattaat meille ja eiköhän tuunauskärpänen purrut siltä seisomalta!

Uusi kuviokangas löytyi netistä ja maksoi 9€ metriltä, kangas oli 110cm leveä lakanapaksuinen puuvilla.
Vihreä yksivärinen kangas on kangaskaupasta vahvaa puuvilla-polyesteriä ja rattaisiin tarvittiin n. 8€ maksava pala.
Tarvikkeiden lisäksi ostin kankaansuojasuihkeen, jonka avulla kankaat kestävät hieman enemmän likaa ja vettä. Suihkin ainetta kaikkialle tekstiileihin. Suurin harmihan tavallisista kankaista tällaista tehdessä on se kesto, mutta en halunnut aivan tylsännäköisiäkään lähteä tekemään...

rattaat
Ennen

Uusittu kangas
 Jälkeen

 Projekti alkoi rungon kunnostamisella. Poistettiin ruoste ja vahattiin autovahalla:)
Seuraavaksi alkoi kangasosien purkaminen osiksi. Tein uuden päällisen vanhoja tekstiileitä pohjana käyttäen, eli kukin palanen on päällystetty uudella kankaalla ja kaikki sivusaumat ovat uusia. Näin sain hyödynnettyä vanhan toppauksen.


 Vasemmalla on valmis selkäkappale ja oikealla istuinkappale. Viimeisenä yhdistin kappaleet ja siistin sauman  valkoisella ripsinauhalla. Nauhan ompelu oli vaikein työvaihe. Ompelukone kesti hyvin koko työn, eikä yhtään neulaa katkennut (paitsi yksi nuppineula). Ompeluneulan paksuus oli 100 ja lanka tavallinen polyesterilanka.

Retro rattaat
Viimeisen päälle siisti lopputulos kaikilta puolilta :D

Rattaitten kaveriksi tuunautunee vielä Liberon vihreä laukku, joka sopii kokonsa puolesta täydellisesti roikkumaan aisasta selkänojan taakse.

6 kommenttia:

 1. Ihanat uudet kankaat =) minäkin joskus päällystin omat vanhat istumarattaani samalla tyylillä. Heti piteni käyttöikä ja ilme piristyi.

  VastaaPoista
 2. Siis wau! Tosi ihana kangas ja upea lopputulos. :) Terkkuja ja haleja poikasille.
  t. Elisa

  VastaaPoista
 3. Näistähän voi tulla vaikka perintörattaat;)

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Mulla odottaa emmaljungan vanhat kuomurattaat uudistamista. Kangas on vielä hakusessa. T. Johanna

  VastaaPoista
 5. Paljonko näihin tarvittiin kangasta?

  VastaaPoista
 6. Nyt en tarkkaan muista, mutta sanoisin, että tuota leveämpää vihreää kangasta riitti selkänojan korkeuden verran. Kuviokangasta taisi olla metri, ja sehän oli kapeaa 110cm.

  VastaaPoista