keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Säkkituolin muodonmuutos


Meillä on ollut käytössä ruma 90-luvun musta päärynänmuotoinen säkkituoli. Alusta alkaen oli selvää, että siitä pitäisi tehdä uusi, mutta vasta Marimekon tehtaanmyymälässä käynti antoi siihen inspiraation! Myymälästä löytyi kangas, jossa oli tarvittavia värejä, keltaista ja pinkkiä, jotta se sopii lastenhuoneeseen, kunhan siellä järjestetään vähän kalusteita uuteen uskoon. Tämä siis poikien lastenhuoneeseen

Säkkituoli on erittäin yksinkertainen ommella, tehdään iso suorakaiteenmuotoinen pala, tässä leveys oli kankaan leveys eli 140cm ja pituus 125cm. Kappaleita tarvitsee kaksi, toinen sisäpussia varten ja toinen kuviokankaasta. Sisäpussi ommellaan pienemmäksi, eli käytännössä vain isommilla saumanvaroilla, niin ei tarvitse miettiä. Kappaleesta ommellaan pituussuunnan sauma, eli 125cm pitkät sivut yhteen. Sauma taitetaan  kappaleen keskelle (alas, eli maata vasten tuleva.) Lyhyt pää ommellaan ja tehdään halutessa kulmaompeleet. Toinen lyhyt pää taitetaan päinvastoin pystysuuntaiseksi ja ommellaan sisäpussissa kiinni, jättäen täyttöaukko ja ulkokappaleessa siihen ommellaan vetoketju. Myös tähän saumaan voi tehdä kulman ompeleet. Sisäpussi täytetään ja suljetaan hyvin. Täyttö käy helposti esim. kipolla tai vaikka löylykauhalla, riittävän isolla. Täytteenä siis säkkituolin täytepallerot, niitä meni 105L tämän kokoiseen säkkituoliin. Sitten vain pukemaan makkaralle nakin kuorta, mutta pitäisi mahtua, jos on tehnyt tarpeeksi kokoeroa kappaleiden välille.

"Takana" vetoketju pystysuunnassa. Vedin tuli alas lattian puoleen, ettei leikkiessä ole tiellä. Kulmaompeleet vetoketjun päissä helpottaa vetoketjun siistiä asentamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti