maanantai 18. heinäkuuta 2011

Neulottu villatakki vauvalle

...eli Väpälle

Lyhyen työn tuloksena pikkuinen, kokoa 50 oleva villatakki. Tarkoitus olisi laittaa tämä lokakuussa vauvalle päälle, kun päästään synnytyssairaalasta kotiin. Tämä on siis oikeasti pieni. Ohjeita otin Suuri Käsityö lehdestä 2/2010 mallista nro 18. Lehden ohjetta on sovellettu langan mukaiseksi ja pienennetty niin, että tulee sopivan pieni. En ollut aikaisemmin neulonut kaarroketta, enkä raglanhihoja, mutta nyt voin sanoa, että tulevaisuudessa kyllä suunnittelen neuleet niin, että molemmat niihin tulee:) Napinlävetkin onnistui, vaikka yleensä niistä tulee ihan kauhistuksia.

Neuleessa käytin Sublime cashmere merino silk dk-lankaa, jota ostin kerran yhden kerän Menita Outletistä. Jos löydän ko. lankakaupasta jonkin ihanan langan ihan heräteostoksena, ostan yleensä yhden kerän ja menen kotiin miettimään ja suunnittelemaan. Näin siis tälläkin kertaa. Ja kun pääsin takissa puoleen väliin ja lanka loppui, oli tietenkin järjestettävä reissu lankakauppaan. Netistä kun ei tuota väriä löytynyt, eikä hirveän hyvin koko lankaakaan.

Napit olivat sitten vaikeampi juttu. Päätin että haluan tähän kookosnapit, mutta ne ovat hirvittävän hintaisia nappi- ja kangaskaupoissa. Etsin niitä käytetyistä vaatteista, mutta ei sattunut kohdalle. Ne sitten löytyi netistä, euron kappale, mutta ovat hintansa väärti. Kun on neulonut huolellisesti laadukkaasta langasta vaatteen, ei sitä kannata pilata huonolla nappivalinnalla.

Ja tässä langat, jotka tarttuivat hakumatkalla mukaan.
Molemmista olisi tulossa yksiväriset villatakit.
Keltaisen suunnittelu ja koetilkkujen neulominen on jo kovaa kyytiä alkanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti