torstai 8. heinäkuuta 2010

NäpsyvaippaTässä on ensimmäinen näpsyvaippakokeilu. Aika vähän löytyy ohjeita hyvän näpsyn salaisuuksiin, joten kaavan muokkaaminen on vasta alussa. Kankaiden sopivuudestakaan en tiedä, joten pitää mennä kirpparille näpsykiinnitin mukana ja kokeilla mihin kankaisiin se ottaa hyvin kiinni. Harso nyt on varma valista, mutta aika outo materiaali sisävaipan tekoon.

Tässä ratkaisin ongelman ompelemalla harsoa kohtiin, joihin tarvitaan näpsyn kiinnityspaikka. Eli siivekkeet ja keskellä edessä. Muuten vaippa on flanellia,pitkä imuläppä froteeta ja flanellia. Kiihteänä imuna on muutama kerros froteeta tiimalasin muodossa.Takana selässä on leveä kuminauha ommeltu kankaiden väliin niin, että syntyy röyhelö.

Näillä materiaaleilla vaipasta ei tullut kovinkaan pitävä. Oli ihan litimärkä muutaman tunnin jälkeen. Se ei myöskään pysynyt päällä niin hyvin kuin olisi toivottavaa. Seuraavaan vaippaan aion kokeilla leveämpää imuläppää (vaikka kapea on parempi istuvuudeltaan) sekä parempia imumateriaaleja. Pienemmälle ja paikoillaan olevalle vauvalle tällainen kyllä sopii.

(Näpsyjä aloin suunnitella nyt sen takia, että ne olisi nopea ommella ja niihin ei tarvitsisi laittaa kiinteää sulkumekanismia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti