lauantai 3. maaliskuuta 2012

I Candy Peach Blossom kokemuksia

Meillä on ollut nyt viisi kuukautta käytössä nämä tuplarattaat. Aluksi alakertalainen matkusti vauvakopassa, joka nyt sitten vaihdettiin istuimeen. Vauvakopasta loppui tila ja varsinkin talvivaatteet päällä viisikuinen vauva ei oikein mahtunut enää oleilemaan kopassa (eikä muutenkaan siellä viihtynyt).

Alempi vauvakoppa on pienempi, kuin yläpuolelle tuleva olisi. Kopan pienuudesta olenkin saanut kanssakulkijoilta kommenttia, että eipä kauhean iso vauva mahdu siellä kulkemaan. No nyt tuli koko vastaan, meidän matkustaja on vissiin alle 65cm pitkä. Kesävetimissä vielä mahtuisi. Mutta tässä vaiheessa muissakin rattaissa pitää siirtyä kopasta pois. (Siis saa siirtyä,  ja pitää jos vauva ei enää halua matkustaa vauvanlaisesti...)

Alempi istuin pääsi siis ensikosketuksiin oikean kyytiläisen kanssa. Istuimen koko taas aluksi jännitti, mutta testasimme ensin kolmivuotiaalla, jotta osaisi arvioida kuinka pitkäikäiset nämä rattaat loppujenlopuksi ovat... Noh, kolmivuotias, 98cm pitkä pystyy kyllä auttavasti matkustamaan alakerrassa. Ihan hirveästi tilaa ei kyllä jää, mutta kaikkea ei voi saada...

Alemmassa istuimessa on teoriassa kaksi kallistusasentoa ja jää valmistajan suositusten mukaisella käytöllä hyvin makaavaan asentoon kaikista istuvimmillaankin. Sitten kun itse säätää hiukan, niin istuimen saa lähes yhtä istuvaan asentoon, kuin ylemmän istuimen. Kaikki tämä siis tietenkin omalla vastuulla. Mutta mielestäni toimisto oli sekä turvallinen lapsen kannalta, että kestävä rattaiden kannalta. Vauva on tykännyt huomattavasti enemmän matkustaa istuen, kuin maaten. Matkustajan liikuttelu istuimeen ja sieltä pois tapahtuu tässäkin, niinkuin vauvakopassa, aika minimaalisesta tilasta. Harjoittelua vaatii, ennenkuin keksii järkevimmän tavan laittaa lapsi istumaan ja ottaa pois. 

Istuimen kuomu on tosi löysä ja valuu kasaan tuulessa ja pompuissa. Ylemmässä istuimessa ja vauvan kopassa ongelma oli päinvastainen, se oli jäykkä ja piti ruksuttavaa ääntä aina sitä liikuteltaessa. Tämä on nyt sitten myös äänetön...

Talvisäillä rattaiden työntäminen ei ole ollut hirveän suuri ongelma. Paitsi silloin, kun teitä ei ole aurattu tai aura on jättänyt kumpareet kävelytielle. Pikemminkin nyt kevätauringon pehmentäessä tiet pupuksi, on lähes mahdoton liikkua eteenpäin. Me kuljemme näillä lähinnä kauppaan ja sellaista pientä matkustamista. Välillä peruuttaen. Lumikeleissä huonointa on ollut katujen hiekoitus, joka tarttuu renkaisiin ja tällä hetkellä kaikki renkaan ovat ihan kauhean näköiset, niihin on jäänyt tuhottomasti kiviä kiinni ja kivien tekemiä reikiä on paljon. Aluksi yritin irroittaa kiinni jääneet kivet, mutta sittemmin luovutin:) Mutta hapertumista en ole huomannut, toimivat edelleen tehtävässään. Mutta luulen, että ne on ensimmäinen osa, mikä pitää joskus uusia.

 Täysin makaava asento

"Istuva" asento

Aikaisemmin postaamani lista plussista ja miinuksista näyttää edelleen pitävän paikkansa myös nyt käytön jälkeen:


PLUSSAA:
-Ketterät, mukavat työntää.
-Pienet.
-Riittävän pienet myös jatkossa yhdellä lapsella,sitten kun pelkästään kuopus tarvitsee näitä.
-Kauniit:)
-Helposti säädettävissä makuulle.
-Hyvä teleskooppiaisa, riittävän pitkä myös kun alakoppa paikoillaan, jalat ei kävellessä osu.
-Yhden käden korkeussäätö aisassa.
-Mahtuvat bussiin siinä missä tavallisetkin vaunut.
-Helposti saa alakopan pois ja kiinni ( mies tosin eri mieltä).
-Yhden lapsen rattaina paljon tavaratilaa.

MIINUSTA:
-Alimpaan koppaan vaikea laittaa lasta ja ottaa pois aisan takia.
-Alemmassa istuimessa sama ongelma.
-Tuplina ei juurikaan tavaratilaa tai sinne pääsee vaikeasti käsiksi.
-Kasattaessa istuimet otettava pois, eivät mene kovin pieneen tilaan.
-Kopan kuomu raksuu kovalla äänellä, kun sitä säätää ylös ja alas.
(vauva ehdollistanut sen äänen nukkumiseen).
-Alakiinnikkeisiin ja yläkiinnikkeisiin menee vain tietyt istuinyksiköt. Meille ostettiin vain alakiinnikkeisiin sopiva vaunukoppa, jolloin kun kuskaa pelkkää vauvaa, niin koppaa ei voi siirtää yläkiinnikkeisiin, vaan koko komeus on mukana. Tosin silloinkin ketterä ja suht pieni.
-Hoitolaukkua ei voi roikuttaa aisassa ainakaan, kun alakoppa kiinni.
-Kivet tarttuvat renkaisiin.

EDIT VUODEN KÄYTÖN JÄLKEEN:
Edelleen tykkään näistä rattaista:) Muutama asia on tässä lapsien kasvaessa tullut taas huomattua, eli
-100cm (3.5-4v.) lapsi ei mahdu kunnolla isoimpaan istuimeen, vaan polvet jäävät aina koukkuun, kun jalat astimella.
- Nuorempi, nyt 1v. ei oikein hereillä ollessa suostu matkustamaan alakerrassa.
-Tekstiilit vaikeasti pestävissä.
+Mikään osa ei ole mennyt rikki!
+Tekstiilit ehjät.
+Hoitolaukku aisassa-ongelman ratkaisuksi meillä on aisassa tarvikepussi eli stroller organizer.

EDIT 1.5 VUODEN KÄYTÖN JÄLKEEN:
-Pienempi lapsi mahtuu enää juuri ja juuri alakertaan. 
+Yläkerrassa pienempi mahtuu hyvin matkustamaan ja kun tarvitaan vain yksi matkustusyksikkö, jossa pienempi matkustaa, niin tykkään näistä. 
-/+ Vaikka kivet ovat aina tarttuneet renkaisiin, ei mitään hajoamista ole vielä havaittavissa. 
- Jotkun taitekohdat tekstiileistä alkaa hapsottua.

3 kommenttia:

 1. Heippa Laura ! Meiltä löytyy nämä samat kyseiset vaunut suklaan ruskeana. Olemme olleet äärettömän tyytyväisiä mutta huomattu on myös nuo sinut mainitsemasi miinukset, mut niidenkin jälkeen liputan kyl näiden vaunujen puolesta ! Välttämättä eivät ole ne parhaimmat lenkkeilyyn/kauppareissuille mutta meillä kun matkustetaan paljon niin aivan huiput, kun ovat niin ketterät ja pienet =)
  Ajattelin jättää tähän blogiisi puumerkin, jos joku vaikka blogisi kautta kiinnostuisi ostamaan meiltä nämä.. en ainakaan löytänyt että joku näitä suomessa tällä hetkellä myisi. Meiltä löytyy tosiaan sama vastaava paketti ku teiltä, ruskeena + meillä on molemmat vauvakopat sekä ylös että alas ! Tällä hetkellä enää runko+isompi istuinosa käytössä 1½v tytöllä.
  Aurinkoista kevättä !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä olisi haussa hyväkuntoiset käytetyt I Candy Peach Blossomit sisaruksille joten jos vielä jollain on ylimääräisiä niin olisin kiinnostunut. ml.ml@suomi24.fi

   Poista
 2. Mä pidän jonkin aikaa näitä osto- ja myyntijuttuja täällä, mutta poistelen sitten joskus. Ja jos tulevat aiheettomiksi, niin laittakaapahan taas kommetnnia, niin päivitän viestit! :)

  VastaaPoista