keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Paras yövaippa

Esikoisen kanssa en uskaltanut yökestoilla ennen kuin hän alkoi olla (muistaakseni) kahden vanha. Esikoisen vaipatuksessa oli haastavaa myös oikeanlaisten vaippojen löytäminen ihan vain päiväkäyttöönkin, kun ei ollut sitä kokemusta, mikä nyt on karttunut. Ja silloin halusin välttämättä tehdä vaipat itse. Nyt luotan aika paljon muiden valmistamiin vaippoihin, sekä omat ompelemat ovat hieman laadukkaampia, kuin tuolloin. Esikoisen aikaan kakkaylivuoto tapahtui aika usein, nyt kakkosella kakat on päässyt vaatteeseen asti vain kerran:)

Kakkonen, herra O, on kestoillut koko ikänsä. Kertavaippoja on mennyt vain yksi vastasyntyneen paketti, eli olisko 28 vaippaa? Näin vähän myös siksi, että isovanhemmat ovat jo tottuneet kestoiluun, eikä kyläreissuille edes tule mieleen ottaa kertiksiä. En siis ole mikään fanaattinen täyskestoilun ihailija, mutta taloudellisesti tämä vaan nyt on kannattavampaa, kun vaipat on valmiina, eikä kertiksiä kannata ostaa, kun hyvin menee ilmankin. (Tosin ei se, että on vaipat jo valmiina vaikuta siihen, että niitä tulee vielä lisääkin ostettua...)

Joten ajattelin paljastaa meidän parhaan yövaipan kaikille sellaisesta haaveileville:
Herra O kuvaushetkellä 5kg, 2.5 kk

Nalle sisätäyttö, S-koko, täytettynä bambuimuilla.

Bummis nepparikuori, koko S.


2 kommenttia:

  1. Meillä samanlainen sisävaippa-systeemi (joustofrottee yhdeenkoon sisätäyttövaippa + bambuimuja) 5 kk ikäiselle pojalle, mutta kuorena Storchenkinder villavaippahousut koko L - aivan loistava yhdistelmä vaikka 12 tunniksi. Kyllä, toisen lapsen kanssa tiettää jo paremmin ;-)
    T. Anne

    VastaaPoista
  2. Niinpä:) Meillä uskalsin esikoisen kanssa vasta joskus vuoden ikäisenä koittaa villahousuja kuorena, jotenkin ei vain usko riittänyt niiden toimivuuteen. Mutta silloinpa huomasin, että ovat juuri pomminvarma vaihtoehto! Nyt olen tykästynyt noihin Bummiksiin ja muutaman ostinkin käytettyinä, että riittää. Esikoisella yövaippa oli pitkään kertakäyttövaippa, vaikka silloin kirosin, ettei niistäkään löytynyt pitävää. Pampers ja Libero eivät imeneet ollenkaan riittävästi 12 tunniksi ja paras oli joku Lidlin versio. Silloinkin tuli kasteltua monet yöpuvut... Oli helpotus silloin kokeilla ja tulla tulokseen että kesto onkin kaikista paras vaihtoehto yöksi. Ja silloin kun esiokinen oli vauva, niin jotenkion hölmönä vaihdoin vaippaa yölläkin:D Kakkosen kanssa on hieman fiksumpi:)

    VastaaPoista