perjantai 18. marraskuuta 2011

Hääpuku

Tässä palasia hääpuvun ompelusta. Vinkiksi muille rohkeille; kannattaa miettiä muutamaan kerran, ennenkuin päättää tehdä morsiuspuvun itse... Haasteena minulla oli aikataulu, kun vauva syntyi n. 6 viikkoa ennen häitä, sitten piti kadottaa vauvaläskit ja sitten ommella hääpuku. Mutta onnistui se loppujen lopuksi. Muutaman kerran meni hermot, muutaman kerran iski epätoivo, kangaskaupassa käytiin moneen otteeseen ja vääriä ja epäsopivia kankaita ostettiin. Lopputuloksena puku valmistui kaksi päivää ennen häitä. Tai valmistui sellaiseen kuosiin, että ulkopuoliset eivät tiedä mitä on jäänyt kesken:)

Tyllialushametta aloittelin jo ennen vauvan syntymää. Aikamoista takkuilua sekin, kun en ole ennen ommellut, eikä mistään oikein löytynyt ohjeita senmalliseen, kuin tarvitsin. Halusin ISON alushameen. Alushame rakentui vuorikankaasta ja monista eripituisista kerroksista tukevaa tylliä. Tyllin ompelin suoraan vuorikankaaseen kiinni. Vyötäröllä on kuminauha, joten alushameen ei tarvitse olla ihan oikean kokoinen.Pitsin ompeleminen oli SUURI haaste! Ostin kankaan Villisilkistä. Se on helmi- ja paljettikirjaitua pitsiä ja heti kun näin tuon kankaan, tiesin, että sitä oli saatava. Puolen metrin pala maksoi alennuksilla 88€. Senpä takia hirvitytti ryhtyä sitä työstämään, kun en ole aikaisemmin pitsiä ommellut. Pitsi tuli korsettiyläosaan ja ompelin sen käsin lähes valmiin korsetin päälle. Saumat tein leikkaamalla pitsiä kuvion mukaan, eli ei missään nimessä suoria saumoja, joissa kuvio katkeaa ja sivuihin tulee selkeät saumat ja saumanvarat. Vaikeaa oli saada muotoiltua pitsi korsetin päälle niin, että rintalaskokset ja muut kurvit saa nätisti ommeltua huomaamattomiksi.


Muotoilin ja kiinnitin pistin korsettiin ensin keskeltä, yläosasta ja sivuilta. Kun sivujen oli muotoiltu korsetin päälle, muotoilin tavallisen rintalaskoksen, jonka kärki osui rinnan korkeimpaan kohtaan.


Sitten rupesin pikkuhiljaa kynsisaksilla leikkaamaan pitsiä auki ja katsoin, että kuviot menevät kauniisti lomittain. Käsin ommeltu sauma kiemurtelee kuvioiden mukaan. Valmiissa korsetissa saumojen paikkoja ei huomaa, vaan pitsi näyttää jatkuvan normaalisti näin.

Lisää tulossa, kunjhan kaivan kuvia jostain..

3 kommenttia:

  1. Kuinka monta metriä tylliä sinulla meni tyllialushameeseesi? Olen tekemässä vanhojentanssimekkoani itse ja tiedosta olisi apua edes suuntaa antamaan : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, kun en muista tarkkaan, mutta ainakin 6m. Taisin ostaa lisääkin...Ja sitä tukevampaa!

      Poista