tiistai 2. marraskuuta 2010

"Hiano kalsa äiti tehny"

Siellä ne housut jo vilistää

edestä

takaa

Tässä on fleecekuorivaippahousu, joka meille uusi tuttavuus kestoilussa. Ensikokemusten jälkeen voin todeta kuoren olevan kosteuden pitävä. Megapissoja näihin ei vielä ole tullut, mutta normipissat pitää. Materiaalina paksu fleece, keskiosissa ja haaraosassa kaksi kerrosta. Vyötäröllä tavallinen trikoo ja kuminauha. Malli on kiva bokserimalli, otettu Ottobren uudesta numerosta. Housut ommeltu niin, että saumat ovat jääneet keskikappaleiden väliin, eikä nurjalla puolella näin ollen ole saumoja. Ainoastaan haarakappaleen toisessa reunassa on sisäpuolella jäänyt pakosta sauma, kun ei pystynyt/mahtunut ompelemaan pussiin. Lahkeensuut jätin raakareunaisiksi, koska joustavat paremmin näin, muuten voisi kiristää reittä lapsen liikkuessa.

Syy näiden kehittelemiseen oli saada kuorivaippa sisävaippojen päälle, jonka ominaisuuksia olisi housumaisuus ja ohuus. En myöskään jaksanut alkaa neuloa villiksiä, joten piti ne piti ommella kankaasta. Meidän villikset alkavat jo olemaan pieniä, niin uutta ja isompaa piti saada tilalle. Nämä tosin ovat aika slimmit, joten seuraavat tullee isommalla kaavalla.

Tämä oli niin mukava malli, että varmasti ainakin tavallisia alushousuja tällä tulen tekemään, jos kuorivaippasysteemi ei toimi. Tekisi mieli ommella myös merinovillaneuloksesta kuorivaippahousut, mutta en tiedä niiden toimivuudesta vielä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti