sunnuntai 29. elokuuta 2010

Neuleohje villiksille


Tarvitset hahtuvavillalankaa, 90Gr lankaa riittää kaksiin M-kokoisiin villiksiin,
sukkapuikot ja 40cm pyöröpuikot.

Koko M kaksinkertaisesta hahtuvasta= vyötärölle 80s.
Koko NB/S yksinkertaisesta hahtuvasta=vyötärölle 80s.Neulominen aloitetaan vyötäröltä. Luo 4.llä jaollinen määrä. Neulo suljettuna neuleena joustinnneuletta 2o, 2n. Jatka sileällä neuleella ja lisää seuraavalla kierroksella tasaisesti 8s. Jaa neule etu- ja takapuoleen puolet silmukoista kumpaankin.

Etupuoli: Jaa etupuolen silmukat kolmeen osaan niin, että sivummaisille puikoille tulee sama määrä ja keskelle n.kolmasosa.

Takapuoli: Jatka pelkästään takapuolen silmukoilla sileää neuletta. Vähennä silmukoita joka kerroksen lopussa 1s. Jatka kavennuksia, kunnes puikolla on sama määrä silmukoita, kuin etupuolen keskimmäisellä puikolla..


Sovita takakappaleen pituus kohdistamalla silmukat etukappaleen keskimmäisten silmukoiden kanssa. Lahkeet neulotaan näin syntyviin 'kolmioihin', joten niiden ympärysmitta on reiden ympärysmitta. Jatka tarvittaessa jäljellä olevilla silmukoilla sileää, ilman kavennuksia, kunnes lahkeensuut ovat riittävän isot.Käännä työ oikeat puolet vastakkain ja etupuolen keskimmäiset silmukat kohdakkain takapuolen haaran silmukoiden kanssa.


Laita näiden silmukoiden puikot vasempaan käteen ja neulo kummastakin puikosta silmukat yhdeksi silmukaksi. ( yksi etukappaleen silmukka ja yksi takakappaleen silmukka= yksi uusi silmukka) Päättele seuraavalla kerroksella. Voit päätellä langan tai jatkaa sillä lahkeen neulomista.

Haaran sauma tulee etukappaleen puolelle.

Luo lahkeen suuhun yhteensä n.40silmukkaa, olemassa olevat etupuolen silmukat mukaan lukien. Määrän tulee olla jaollinen 4.llä. Jos luot epätasaisen määrän voit vielä seuraavassa kierroksessa lisätä tai vähentää silmukoita, jotta saat oikean määrän. Neulo 2o, 2n, neuletta 4-5cm ja päättele lahje. Neulo toinen lahje samoin. Virkkaa vyötärölle 3-4 säikeisestä hahtuvasta nauha ja pujota resoriin. Nauha voi olla myös muuta villalankaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti