maanantai 31. toukokuuta 2010

Kestot käytännössä


Taas oli iltarumba vaippojen kanssa, lähes kaikki vaipat olivat tulleet pesusta ja olivat kuivuneet. Mieluisin tapa minulle hoitaa kestovaippojen käyttökuntoon saattaminen on täyttää kaikki vaipat kerralla, suoraan pyykkinarulta tullessaan. Koska meillä on niin eripaksuisia tiimaimuja käytössä, on vähän näppituntumaa, kuinka paljon imuja tarvitsee näihin täyttää.

Vaippoja on käytännössä kolmea mallia, sivutarrakiinnityksellä oleva sisätaskuvaippa, sivuneppareilla oleva pul-taskuvaippa ja PomPom A-I-O vaippa, johon kuitenkin tarvitaan vielä lisäimu. Kuvasta puuttuu tietenkin tällä hetkellä pyykissä olevat vaipat.

Meillä vaippapyykkiä pestään n. joka toinen tai joka kolmas päivä. Kone pistetään pyörimään silloin, kun puhtaana on enää n. 6 vaippaa, eli yhden päivän tarpeet. Nämä vaipat kun kuivuvat n. yhdessä päivässä ja yössä, jos kuivattaa pyykkinarulla väljästi. Ja jos eivät kaikki vaipat ole ehtineet kuivua, kun tarve taas olisi, on ainakin pul-taskut ja ohuimmat tiimaimut varmasti kuivuneet käytettäviksi.

Kuvasta puuttuu myös käytössä olevat neljät villahousut. Käytännössä kaksilla pärjäisi koko vaipatuksen, mutta joskus niihin tulee pesun vaativaa likaa ja villis on pois käytöstä pari päivää, niin on hyvä olla ainakin kolme villistä. Ja kun lanoliinihuollon tekee, niin kaikki villikset eivät voi olla samaa aikaa uimassa lanoliinivedessä.Vaipantäyttöpuuhissa meinaa imut aina loppua kesken, joten ompelin eilen vielä kuusi kappaletta imuja lisää. Hinnaksi tuli yhteensä n. 0.7€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti