maanantai 14. joulukuuta 2009

Kestovaipat

Kestovaippoja on tullut ommeltua omaan käyttöön ja ylimääräiset on saanut uusia koteja nettihuutokaupan kautta. Ja meille pieneksi käyneet ovat jatkaneet matkaansa serkun vauvan housuihin.

Retronorsu, siilit ja sienet sekä vaalea turkoosi PUL-taskuvaipat olen ommellut osittain omalla kaavalla. Kankaat tilasin nettikaupasta, paitsi valkoisen kuivaliinaneuloksen, jota löytyy pääkaupunkiseudun live kangaskaupoista. Mutta onhan tuo coolmax parempaa...jota siis keltaisena turkoosin vaipan sisällä.

Nämä taittotiimaimut on ommeltu kokonaan kierrätyskankaissta. Niissä on sisällä muutama kerros froteeta ja päällä molemmin puolin raidallinen flanelli. Kuivuvat aikas nopeasti, kun ovat pitkinä ja imevät hyvin, kun ovat taitettuna.


Tällainen setti lähti ensimmäisenä serkun vauvan käyttöön. Kukalliset sisävaipat ovat aika paksut, froteeta ja flanellia joten kuivuvat tosi hitaasti, mutta muuta imua ei sitten tarvitakkaan. Niissä ei myöskään ole kiinnitystä vaan pysyvät päällä kuorivaipan avulla. Neljässä värikkäässä sisävaipassa on neppikiinitys. Sain pitkän haaveilun jälkeen ostettua neppipuristimen ja neppejä. Aika hyväksi ostokseksi osoittautui, kunhan vaan raaskii laittaa vaippaan tarpeeksi neppejä...Turkoosit PUL-kuoret ovat sivutarroilla kiinnitettäviä. Meillä huomasin, että aivan pieni ja vielä konttaava vauva kun on vielä niin kippurassa, niin etutarrat hankaavat reisiä. Kun tarrat ovat sivulla tai jopa takana, ei tule nirhaumia. Pari tsi-imua ja teollista kuorta on tuossa vielä mukana. Suurin osa näistäkin materiaaleista on kierrätettyjä.

Sivutarralliset sisätaskuvaipat, myöskin kierrätetyistä kankaista. Näitä tuli setti miesten vanhoista flanellipaidoista. Pieni kiinteä imu löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti